ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ

6970994566

6938083641

Ομορφαίνει και θεραπεύει

Εχει αντιγηραντικές ιδιότητες, προλαμβάνει δερματικές ασθένειες και αποτελεί την καλύτερη λύση για τα βρέφη που παρουσιάζουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα

Από τα αρχαία χρόνια τα γάλα γαϊδούρας έχει χρησιμοποιηθεί για την ομορφιά και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Μακράν καλύτερο από το αγελαδινό, το γαϊδουρινό γάλα κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, τόσο για το μεγάλωμα βρεφών που έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα όσο και για την παρασκευή καλλυντικών.

Το γάλα γαϊδούρας είναι το πιο κοντινό στο μητρικό, καθώς είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες, έχει ιδιότητες αντιγήρανσης και αναγεννητικά συστατικά και προλαμβάνει ορισμένες ασθένειες του δέρματος.

Ακόμα, περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών, ενώ βελτιώνει και τη διαδικασία της επούλωσης. Επίσης τα μεταλλικά άλατα του γαϊδουρινού γάλακτος επιτρέπουν στο δέρμα να καθαρίζεται, εφόσον αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με στόχο τη δημιουργία νέων ζωντανών κυττάρων.

  Το γάλα γαϊδούρας κερδίζει έδαφος για το μεγάλωμα βρεφών που έχουν δυσανεξία για το αγελαδινό. Εξήντα επιστημονικές εργασίες έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια για αυτό το πλεονέκτημά του

Το γάλα γαϊδούρας κερδίζει έδαφος για το μεγάλωμα βρεφών που έχουν δυσανεξία για το αγελαδινό. Εξήντα επιστημονικές εργασίες έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια για αυτό το πλεονέκτημά του.

Ερευνα
Σύμφωνα με τον κ. Αρσένο, στη διαθέσιμη επιστημονική βιβλιογραφία παρατηρείται μια έντονη ερευνητική δραστηριότητα με αντικείμενο το γαϊδουρινό γάλα.

Μόνο την τελευταία πενταετία έχουν δημοσιευτεί περίπου 60 επιστημονικές εργασίες αποκλειστικά για αυτό, και όλες σημειώνουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τα βρέφη που παρουσιάζουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα και σε επιλεγμένες περιπτώσεις αλλεργίας, αλλά και ως προληπτικό μέτρο για μια σειρά από παθήσεις ενήλικων ατόμων.

Από τα στοιχεία για τη χημική σύνθεση του γαϊδουρινού γάλακτος και τις αναλύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί προκύπτει ότι είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά (8 έως 10%) και πρωτεΐνες (1,5 έως 1,8%), ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη (6 έως 7%).

Ελληνικά Προϊόντα από Γάλα Γαϊδούρας