ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ

6970994566

6938083641

Έρευνα : Μπορεί το γάλα γαϊδούρας να σας βοηθήσει να μείνετε σε φόρμα;

Πόσο καλό είναι ; Μια μελέτη με εθελοντές διαπίστωσε οτι η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος που κατανάλωναν τους έδινε περισσότερο βάρος από αυτούς που κατανάλωναν γάλα γαιδούρας
 
Λέγεται ότι αυτό ήταν το μυστικό της άψογης χροιάς στο δέρμα της Κλεοπάτρας, το γαϊδουρινό γάλα λειτουργεί επίσης θετικά και για την σιλουέτα, σύμφωνα με την έρευνα.

Η περιεκτικότητα του σε μεγάλες ποσότητες λιπαρών Ω3 και ασβέστιο μπορεί να είναι καλύτερο για την καρδιά και να βοηθήσει να κρατήσει τα επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα.

Προηγούμενη έρευνα έχει επίσης προτείνει το πλούσιο σε πρωτεΐνες γάλα γαιδούρας  που εκτός απο υγιεινό μπορεί να είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση για κάποιον που δεν μπορεί να καταναλώσεσι το αγελαδινό γάλα όπως είναι τα  άτομα με αλλεργίες, θα μπορούσε  να γίνει το εναλακτικό μέσο για την σιλουέτα τους, αν δεν μπορούν να αντέξουν να εγκαταλείψουν τα  γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στην τελευταία μελέτη, Ιταλών επιστημόνων δοθηκε σε κάποιους αρουραίους  αγελαδινό γάλα και σε κάποιους άλλους γαιδουρινό πέρα από τη συνήθη τροφή τους.
Ενώ εκείνοι που αγελαδινού γάλακτος έγιναν βαρύτεροι από το κανονικό , αυτοί που επιναν το γαιδουρινό κατέληξαν με λιγότερο βάρος.
Είχαν, επίσης, τα χαμηλότερα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος και των άλλων λιπαρών ουσιών που μπορεί να βλάψουν τις αρτηρίες και την καρδιά.

Και μιτοχόνδρια τους ήταν ενισχυμένα,κι αυτό έκανε να  μετατρέπεται η τροφή σε ενέργεια με ταχείς ρυθμούς.

Στο σύνολό τους, αυτό δείχνει ότι η κατανάλωση γάλακτος γαϊδουριών "θα πρέπει να ενθαρρύνεται,  υποστήριξαν οι ερευνητές, στο Διεθνές Συνέδριο για την παχυσαρκία στην Κωνσταντινούπολη.

Προηγούμενη ιταλική έρευνα έχει προτείνει ότι το γαιδουρινό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τα παιδιά με αλλεργίες που δεν μπορούν να καταναλώσουν αγελαδινό γάλα.

Ωστόσο, εκείνοι που είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν το γάλα γαϊδούρας πρέπει να κάνουν υπομονή.
Αν και το γαιδουρινό γάλα ήταν δημοφιλή στη βικτοριανή εποχή, έπεσε από τη μόδα και δεν θεωρείται επί του παρόντος οτι μπορεί να μπεί στην αγορά προς μαζική πώληση .


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ήδη από το 460 π.Χ., ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, συνιστά γαιδουρινό γάλα για τα πάντα, από τσιμπήματα φιδιών μέχρι ρινορραγίες.
Η Poppaea Sabina, δεύτερη σύζυγος του αυτοκράτορα Νέρωνα, λέγεται ότι είχε συνήθεια να πλένει το πρόσωπό της με γαιδουρινό γάλα επτά φορές την ημέρα μάλιστα για να μην στερείται αυτή της την συνήθεια είχε ζητήσει απο τον Νέρωνα να την ακολουθεί κοπάδι απο γαιδούρια στα ταξίδια που εκανε.

Ένα γαιδούρι παράγει λιγότερο από δύο ποτήρια γάλα την ημέρα. Μια αγελάδα μπορεί να παράγει πάνω από δέκα φορές περισσότερο.
Ίσως γι 'αυτό, σύμφωνα με την ιστορική αναφορά, τουλάχιστον 500 γαϊδούρια ήταν αναγκαία για την παραγωγή του γάλακτος που απαιτούνταν για το καθημερινό μπάνιο της Κλεοπάτρας.

Ελληνικά Προϊόντα από Γάλα Γαϊδούρας